marți, 22 septembrie 2015

Cum îți găsești echilibrul?


Jean Grenier afirma : ”Cel mai greu lucru de păstrat este echilibrul”. Echilibrul presupune situația unui corp asupra căruia se exerciță forțe care nu îi schimbă starea de mișcare sau de repaus. Dar atunci când forțele care acționează asupra noastră sunt atât de ademenitoare, cel mai greu lucru este să îți păstrezi echilibrul.
O viață fericită se clădește pe găsirea unui echilibru cât mai natural. Cu cât este mai instabil drumul vieții, cu atât mai greu vom găsi stabilitatea necesară. Dar pentru a găsi acest echilibru, avem nevoie de o gândire rece, obiectivă,calculată, neinfluențată de timp, păreri, trăiri. Și cu toate că în viață totul ține de găsirea armoniei, balanței și echilibrului spiritual, menținerea permanentă a acestuia poate însemna inerție, stagnare.
Se crede că o viață echilibrată este o viață plictisitoare. Nu! O viață echilibrată poate fi foarte năvalnică atunci când reușești să combini cu succes evenimentele. Iar dacă echilibrul tău are rădăcini fixate de suflet, atunci nici o forță nu îl va putea dărâma. Cred că echilibrul este arta de a realiza un schimb constant, capacitatea de a te integra și de a interacționa, capacitatea de a compensa în mod armonios stabilitatea cu evoluția.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu