joi, 31 martie 2016

În interiorul fiecărui din noi trăiește un copil

În interiorul fiecărui din noi trăiește un copil. Acel copil pe care tu l-ai creat și care are nevoie de grija și de dragostea ta. Dacă ești matur, fii un părinte iubitor pentru copilul din tine. Iubește-l necondiționat. El nu se va face mult timp așteptat și în scurt timp vei primi din partea lui un răspuns : în formă de dispoziție bună, de inspirație sau de motivație.
Amintește-și cum pentru tine exista sentimentul de siguranță în familie, sentiment care îți permitea să te implici activ în viața socială și să îți ocupi timpul cu multe activități folositoare. Pentru tine era cineva care purta răspundere iar tu absorbeai din familie dragostea părintească lipsită de egoism sub forma grijei lor necondiționate. Același lucru trebuie să îl oferi și copilului din tine : siguranță.
În interiorul fiecărui din noi trăiește un copil. Un copil care are necesitatea uneori să se exteriorizeze și să iasă la suprafață, un copil pentru care tu trebuie să îndeplinești rolul de părinte și a cărui inocență trebuie să o păstrezi.  În interiorul fiecărui din noi trăiește un copil. Nu distruge acest copil cu ignoranța și indiferența ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu