miercuri, 27 aprilie 2016

Mergi înainte

Mergi înainte. Doar acolo unde calea este mai scurtă, drumul pare mai ușor, și mai vizibil. Acolo aerul e curat, iar toate nopțile întunecate alternează cu zilele luminoase.
Mergi înainte. După fiecare întorsătură vei descoperi crestele stâncoase. Nu trebuie să aștepți pe cineva, aici este loc pentru o singură persoană. Și acela ești tu. O să urci pe crească și de acolo o să vezi întreg oceanul. Întreaga lume este de neegalat până la momentul în care apa nu este înghițită de meridian. Valurile îți vor inunda trupul, iar degetele tale, vor intra subit în nisipul fin, pe țărmul fără apărare.
Mergi înainte. Petrece o noapte sub cerul liber și simte mirosul pădurii transpirânde de dogoarea temperaturii de afară. Oprește-te și ascultă bufnițele și simte liliecii cum zboară deasupra ta.
Mergi înainte. Acolo unde apusurile sunt mai sângeroase pentru că nimeni nu a reușit încă să pășească pe acele locuri.
Mergi înainte. La sfârșitul drumului nu vei găsi răspunsurile la întrebările tale. Dar oare către ele te-ai grăbit până acum? Către ele te-a purtat gândul?
Trebuie doar să mergi înainte.


2 comentarii:

  1. Tu scrii lucruri profund adevarate tot timpul, si asta ma mira, gindind cit de tinara esti, poate ar fi bine sa le pui intr-o carte, cindva, cit mai curind, ca sa fie ca un reper pentru timpurile pe care le traim. Sincer, eu ceva mai pur si mai adevarat nu gasesc sa citesc pe nici un blog. Poate, cindva ne vom intilni, si vom putea schimba impresii despre orice, pentru ca esti o enciclopedie a ce sintem, cred, ca fiintze traitoare pe planeta asta..Ce frumoasa e viata cind o putem spune in cuvinte care sa ne arate parti din noi, care sint profunde in toti. Esti, sincer, de departe, favorita mea din tot netul..Esti la fel de originala pe cit de elaborata, si stii sa asociezi subtil linistea unor ginduri inalte cu concretul unor realitatzi imediate si clare..Mai da-mi din tine, ca sa simt ca pot avea energiile care sa ma propulseze inainte:) Pare ca sintem, pentru ceilaltzi un fel de extraterestri care descopera natura umana..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult. să scriu o carte e unul din visele mele dar mai am de învățat până a ajunge acolo. între timp îți pot spune că și mie mi-ar plăcea să ne întâlnim cândva, pentru că da ”Ce frumoasa e viata cind o putem spune in cuvinte care sa ne arate parti din noi, care sint profunde in toti ”

      Ștergere