luni, 8 august 2016

De ce oamenii se întorc?


Oamenii pleacă, fie că au de ales, fie că nu au de ales, dar oamenii pleacă. Cred că cel mai dureros moment pentru un om e să plece alt om de lângă el. Când oamenii pleacă iau cu ei amintiri, momente, și distrug speranțe. Mereu m-a chinuit întrebarea de oamenii pleacă. Dar mai tare mă macină întrebarea de ce oamenii se întorc. Nu odată mi s-a întâmplat ca cineva să se întoarcă în viața mea. Înțeleg motivele pentru care oamenii pleacă. Dar de ce se mai întorc? De ce se întorc atunci când deja ți-au spus odată nu și au plecat? Ce rost are să te mai întorci, să-i scrii sau să-i telefonezi odată ce ai plecat? Dacă o faci, înseamnă că menții aprinsă flacăra împăcării voastre, fie în mintea ta, fie în sufletul celuilalt. O despărțire e o despărțire, nu o pauză de moment. Dacă cineva a plecat din viața ta, tu nu ai nici o obligație să-i primești înapoi. Ei au plecat pentru că nu te-au mai vrut în viața lor, pentru că deja nu mai însemni nimic pentru ei. Ei au plecat din motive pe care niciodată nu o să fii în stare să le înțelegi, la fel cum tu pleci din viața altor oameni fără prea multe explicații. Nu încerca să înțelegi de ce oamenii se întorc, mai bine nu-i primi înapoi atunci când o fac.

2 comentarii:

  1. Bună întrebare. Poate se întorc pentru că își dau seama că au făcut o greșeală plecând. Poate regretă. Poate își dau seama că plecarea nu e decizia corectă. E complicat. Nu ar fi totuși ok să fie primiți înapoi, dacă își doresc cu adevărat asta?
    Apropo, ai primit o leapșa: http://b-daydreamer.blogspot.ro/2016/08/leapsa-liebster-descopera-bloguri-noi-1.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de leapșa, abia aștept să răspund la întrebările tale :3 oamenii ar trebui să se gândească bine înainte de a pleca, ar trebuie să fie siguri pe decizia lor. în cazul în care greșesc și regretă sincer cred că ar fi corect să fie primiți înapoi :)

      Ștergere